veelgestelde vragen

ALGEMENE VRAGEN:

Locatie

Oeverpark Rotterdam

Wat is de minimum leeftijd?

De minimumleeftijd voor I Love urban is 18 jaar, er is geen uitzondering mogelijk.

Wat zijn de openingstijden van ILU festival?

Het terrein zal geopend zijn van 13:00u tot 23:00u.

Wat zijn de entreeprijzen?

Tickets zullen in verschillende fases worden aangeboden. Elke fase worden de tickets duurder. Zorg er dus voor dat jij je tickets op tijd bemachtigd. Voor meer informatie hierover kan er op het kopje ‘tickets’ geklikt worden.

Wanneer is de timetable bekend?

De timetable zal minimaal 1 week voor het event bekend gemaakt worden.

Hoe zit het met lockers tijdens ILU festival?

Het festival zal voorzien zijn van voldoende lockers.

Hoe zit het met de toiletten tijdens ILU?

Tijdens het festival kunnen bezoekers gebruik maken van de toiletten die zich op het festivalterrein bevinden.

Mag er gerookt worden op het terrein?

Roken is toegestaan. Maar wij waarderen het enorm als de peuken in de prullenbakken worden weggegooid. In de gesloten ruimtes en tenten is het ten strengste verboden om te roken!

Is er EHBO aanwezig?

Op het festival is er een EHBO post aanwezig en tijdens het festival zullen er ook hulpverleners rondlopen.

BEREIKBAARHEID:

Wat is het navigatieadres?

Kosboulevard, Rotterdam

Is het terrein met de fiets te bereiken?

Het terrein is goed te bereiken met de fiets en wij zullen er ook voor zorgen dat er voldoende fietsenrekken worden geplaatst.

Is het terrein bereikbaar met het ov te bereiken?

Het terrein is met het ov goed te bereiken. Metrostation Nesselande bevindt zich op loopafstand van het terrein.

Is het terrein met de auto te bereiken?

Het wordt sterk afgeraden om het festival met de auto te bezoeken. Er zijn zeer beperkt parkeerplekken beschikbaar. 

Zijn er taxi stand plaatsen?

Er zijn een beperkt aantal taxi’s beschikbaar na afloop van ILU.

HUISREGELS EN VOORWAARDEN

Om alles in goede banen te leiden en alle bezoekers een prettig festival te bieden, heeft de organisatie een aantal huisregels opgesteld met daarin ook het toegangsbeleid.

 

Door het kopen van een toegangsbewijs of het bezoeken van het festival, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en onderstaande huisregels.

 

 • Je mag geen drugs, wapens of messen mee naar binnen nemen! Bij binnenkomst word je streng gefouilleerd! Ook tijdens het verblijf kan een verzoek hiertoe plaatsvinden, bezoekers dienen zich daaraan te onderwerpen!

 

 • Bij eventuele weigering wordt de toegang tot het festival je ontzegd. I Love Urban hanteert een zerotolerance beleid ten aanzien van drugs! Dieren, alcohol, flessen, blikjes, vloeistoffen, etenswaar en glaswerk mogen het festivalterrein niet op!

 

 • U bent te allen tijde verplicht de voorschriften en aanwijzingen van de medewerkers van het festival op te volgen!

 

 • De organisatie behoudt zich het recht voor om mensen bij binnenkomst of op het festivalterrein op te nemen op zowel beeld als geluidsdragers. Deze opnamen kunnen worden gebruikt door de organisatie, zonder dat zij hiertoe een vergoeding (in de vorm van geld of iets anders) verschuldigd is aan de bezoekers;

 

 • De organisatie behoudt zich het recht voor om iemand te allen tijde de toegang tot het festival te ontzeggen. De organisatie behoudt zich het recht voor om het festivalbeleid te allen tijde aan te passen;

 

 • De organisatie behoudt zich het recht voor om de datum, de tijden, het programma en/of de locatie van het festival te wijzigen; Houd hier rekening mee!

 

 • Slag/steek- of vuurwapens zijn ten strengste verboden. Bij overtreding wordt u aangehouden en overgedragen aan de politie.

 

 • U bent te allen tijde verplicht de voorschriften en aanwijzingen van de medewerkers van het festival op te volgen.

 

 • De minimumleeftijd voor I Love Urban Outdoor is 18 jaar, er is geen uitzondering mogelijk!

 

 • Sportkleding & Trainingspakken zijn niet toegestaan! Het dragen van kleding van een bepaalde voetbalclub of andere verenigingen is niet toegestaan! Hier valt ook provocerende kleding onder (Zoals voetbalshirts met full club colours).

 

 • Op het festivalterrein wordt alles uitgeschonken in plastic bekers. Glaswerk en blik mag onder geen voorwaarde het terrein op! Wees ook niet lui en loop een paar meter verder om je afval in de prullenbak te gooien. Als je het op de grond gooit is dat zonde van het milieu en wij vinden dat een illegale zaak! Het is verboden voor bezoekers jonger dan 18 jaar alcoholische dranken te kopen, aan te nemen of te nuttigen.

 

 • Op het evenemententerrein is er een EHBO-post aanwezig. Hier kun je terecht voor medische zorg. (Zie plattegrond) Daarnaast zullen de medewerkers van de EHBO de gasten nauwlettend in de gaten houden op onwel wordingen en ongeregeldheden. Volg te allen tijde de instructies op van onze medewerkers en hulpverlenende instanties. Bij eventuele calamiteiten adviseren we je rustig te blijven en contact op te nemen met de beveiliging of EHBO-medewerkers.

 

 • Racistisch, fascistisch en/of nationalistisch gedrag is niet toegestaan!

 

 • Personen die zich op wat voor manier dan ook misdragen op en rondom het festivalterrein zullen onmiddellijk van het terrein verwijderd worden!

 

 • Tijdens het evenement zijn er voldoende toiletten aanwezig in de speciaal ingerichte toiletgroepen (zie plattegrond). Het is ten strengste verboden om wild te plassen!

 

 • Het is niet toegestaan om eigendommen van de organisatie en/of derden mee te nemen buiten het terrein. Indien dit wel gebeurt, beschouwen wij dit als diefstal en schakelen wij de politie in. Bij beschadiging van onze eigendommen en/of eigendommen van derden op het festivalterrein ben je aansprakelijk voor de herstelkosten.

 

 • Het gebruiken, verhandelen en/of bij zich hebben van verdovende of geestverruimende middelen is ten strengste verboden. Indien u deze regel overtreedt wordt u overgedragen aan de politie.

 

 • Het is niet toegestaan om dranken of andere goederen te gooien naar andere bezoekers, personeel of artiesten. Bij overtreding wordt de toegang tot het evenement ontzegd.

 

 • Er zijn diverse parkeergelegenheden rondom het festivalterrein. Voor personen op de fiets of scooter zijn er fietsenstallingen aanwezig rondom het festivalterrein (zie plattegrond).

 

 • Tijdens het evenement bent je zelf aansprakelijk voor schade, diefstal en eventueel (lichamelijk) letsel. De organisatie is niet aansprakelijk bij enige vorm van schade aan personen, eigendommen en of goederen!

 

 • Het is toegestaan medicijnen mee te nemen naar I Love Urban Outdoor mits ze in de originele verpakking zitten en voorzien zijn van de originele bijsluiter.

 

 

 • Het is mogelijk dat u bij het betreden van het evenemententerrein wordt onderworpen aan een privaatrechtelijke veiligheidsfouillering. Bij het betreden van het evenemententerrein stemt u in met een privaatrechtelijke veiligheidsfouillering.

 

 • In alle tenten, toiletcabines, overkappingen of andere inrichtingen op het evenemententerrein geldt een algeheel rookverbod. Dit geldt zowel voor sigaretten als E-sigaretten. Het is wel toegestaan te roken in de buitenlucht!

 

 • Tassen en overige meegebrachte goederen mogen niet onbeheerd achtergelaten worden. Wij adviseren u zo min mogelijk tassen en overige meegebrachte goederen mee te nemen naar het evenemententerrein. Indien u uw tas of overige goederen niet meer aantreft op de door u achtergelaten locatie kunt u zich melden bij de uitgang.

 

 • De organisatie houdt zich in het algemeen het recht voor bepaalde personen de (verdere) toegang tot het evenement te ontzeggen of van het evenement te verwijderen, indien naar haar oordeel zulks nodig is ter handhaving van de openbare orde en veiligheid tijdens het evenement. Dit geldt tevens indien naar het oordeel van de organisatie een bezoeker een kledingstuk, teksten of voetbal uitingen, tekens (mee) draagt welke naar het oordeel van de organisatie aanstootgevend, discriminerend, beledigend of agressie- of onrust opwekkend zou(den) kunnen zijn voor andere bezoekers en voor ontkleding tijdens het evenement (waaronder – maar niet beperkt tot – bijvoorbeeld een ontbloot bovenlichaam).

 

 • Het is verboden om commerciële activiteiten te verrichten op en rondom het festivalterrein.

 

 • Geluidssystemen, anders dan die van de organisatie zelf, zijn niet toegestaan op of rondom het festivalterrein.

 

 • Het is niet toegestaan om opnameapparatuur mee te brengen naar het festivalterrein.

 

 • Geluidsapparatuur kan gehoorbeschadiging veroorzaken!

 

 • De organisatie is niet aansprakelijk voor enige gehoorbeschadiging die eventueel mocht ontstaan.

 

Iedereen die zich niet aan bovenstaande regels houdt, kan de toegang tot het evenement geweigerd worden of worden ontzegd, dan wel aan de politie worden overgedragen. Van iedere bezoeker wordt geacht dat hij/zij zichzelf op de hoogte stelt van de voorwaarden welke op hen van toepassing zijn.

In alle overige gevallen die niet in dit reglement zijn opgenomen is de beslissing van de organisator leidend.

MINDER VALIDEN:

Is het ILU festival toegankelijk voor mindervaliden?

Het festival is toegankelijk voor mindervaliden. Wel moeten rolstoelgebruikers er rekening mee houden dat er beperkte toegang is in verband met de locatie. Voor verdere informatie hierover kan er gemaild worden naar: info@iloveurban.com

Mag je krukken meenemen?

Het is toegestaan om loopkrukken mee te nemen naar het festival.

Zijn er mindervaliden toiletten aanwezig?

Bij de EHBO zal er een mindervaliden toilet beschikbaar zijn.

Zijn er aparte parkeervoorzieningen voor mindervaliden?

Voor mindervaliden zullen er op het terrein geen aparte parkeervoorzieningen zijn.

TICKETS:

Tickets niet ontvangen? Of is er iets fout gegaan met je bestelling? Geen probleem!

Ga dan naar www.ticketopvragen.nl of stuur een mailtje naar: info@yourticketprovider.nl en wij lossen het voor je op.

Kan ik in en uit lopen tijdens het festival?

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Wanneer je ticket eenmaal gescand is kun je niet meer het terrein verlaten en weer betreden!

Ik heb een ticket gekocht maar kan deze niet meer terugvinden! Wat nu?

Geen probleem! Stuur een mailtje naar info@iloveurban.com en wij sturen je tickets opnieuw naar je op.

Kunnen mijn tickets ook vanaf mijn smartphone worden gescand?

Ja, natuurlijk! Het is mogelijk om je tickets te scannen vanaf een smartphone. Hou er wel rekening mee dat de internetverbinding niet altijd stabiel is. Het wordt aangeraden om je ticket(s) van tevoren te downloaden op je smartphone. Uitprinten mag natuurlijk ook.

Ben jij al in het bezit van een I LOVE URBAN FESTIVAL TICKET/VOUCHER van vorig jaar ?

dan hoef jij zelf geen handelingen meer te verrichten. Je ontvangt automatisch je ticket(s) in je mailbox 2 maanden voor het festival.

PROMOTEN, FOTO’S EN PERS:

Ik wil mijn bedrijf promoten op het ILU festival, wat zijn de mogelijkheden?

ILU biedt diverse mogelijkheden voor bedrijven om hun producten of diensten te promoten. Voor verdere informatie kan er gemaild worden naar: info@iloveurban.com

Mag ik fotograferen op het ILU festival?

Foto’s die tijdens ILU festival worden gemaakt zijn voor eigen gebruik en mogen niet commercieel gebruikt worden. ILU festival heeft eigen fotografen waar je desgewenst je foto’s terug kunt kijken.

Mag ik zomaar fotograferen op het terrein van ILU?

Om met professioneel materiaal te fotograferen heb je een pers accreditatie nodig. Zonder deze accreditatie is het niet toegestaan film- en fotocamera’s mee te nemen op het terrein. Voor een aanvraag kun je contact opnemen via: info@iloveurban.com.

Ik wil graag publiceren over ILU en kom graag in contact met de organisatie?

Via het onderstaande mailadres kan er contact opgenomen worden met de organisatie: info@iloveurban.com.

Ik ben opzoek naar beeldmateriaal van ILU?

Via onze Facebook zijn alle foto’s van de voorgaande edities terug te vinden. Bekijk ons YouTube kanaal voor aftermovies van de afgelopen edities.
Neem contact op met de organisatie via: info@iloveurban.com.